(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bílá polévka zvaná "pajšl"
Potřebné ingredience
králičí hrudník nebo slepičí droby, 4kuličky nového koření, 3bobkové listy, sůl, vegeta, hladká mouka, mléko a zakysaná smetana
Postup přípravy
V tlakovém hrnci (nebo i normálním) si uvařím králičí hrudník (nebo slepičí droby) s novým kořením a bobkovým listem a trochu i posolím. Když je maso měkké, tak ho vyndám a oberu. Zatím si rozmíchám zakysanou smetanu a mouku v mléce a tím zahustím vývar. Obrané maso vložím zpět do polévky. Dle chuti přisolím a přikyselím octem. Podávám se zvlášť uvařenými brambory, které na talíři pomačkám a zaliji polévkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/210406/22/b231624-1617739792.jpg)
krišon
(upraveno)
13. 11. 2016, 19:40
Miluju ji a dělám také z králíka nebo koupím kuřecí žaludky a srdíčka, protože pajšl, který se jindy sehnal za pár korun, se už u nás neprodává
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120111/14/b277929-1326288687.jpg)
Renčazhor
(upraveno)
13. 11. 2016, 18:56
pamatuju, nějak nevařím, ale dík za připomenutí, ráda vyzkouším zařadit do jídelníčku - píšu záměrně zkusím, protože to je asi druh polévky, která nebude po chuti mnoha lidem. Já ji snad jako jediná ve školní jídelně měla ráda
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160601/11/b209510-1464773601.jpg)
Nardina
(upraveno)
13. 11. 2016, 18:38
Pajšl polívka mého mládí, mňam, zrovna dneska vařím. Mám ho ráda nakyslý, super mňamka. Doporučuji